استخراج آنتی بیوتیک penicillin G از دو گونه قارچ Aspergillus
عنوان دوره: بیست و یکمین کنگره گیاه پزشکی ایران
نویسندگان
چکیده
قارچهای رشته ای از موجودات منحصر به فردی هستند که قادر به تولید طیف گسترده ای از محصولات طبیعی به نام متابولیت های ثانویه هستند. این ترکیبات در ساختار متنوع و در عین حال بسیار پرکاربرد هستند که بسیاری از آنها تا به حال شناخته نشده اند. یکی از مهمترین این متابولیت ها آنتی بیوتیک پنی سیلین می باشد. در مطالعه حاضر ابتدا قارچ های A. niger و A. flavus در محیط PDB کشت و 14 روز بعد از رشد ، مراحل استخراج آنتی بیوتیک روی هرکدام انجام و پس از خشک کردن، نمونه ها در 1 میلی لیتر استونیتریل حل و آنالیز توسط HPLC انجام شد. در کروماتوگرام های حاصل از HPLC نمونه استاندارد penicillin G دقیقه 15 از ستون خارج شده است کروماتوگرام مربوط به هر دو نمونه با استاندارد مطابقت و بر این اساس penicillin G در هر دو گونه آسپرژیلوس وجود دارد. میزان پنی سیلین G استخراج شده در گونه A. niger، 6/135 میکروگرم بر میلی لیتر و در گونهA. flavus ، 01/85 میکروگرم بر میلی لیتر می باشد. با توجه به نتایج حاصله در این بررسی آسپرژیلوس ها نیز پتانسیل تولید پنی سیلین را دارا هستند.
کلیدواژه ها